Takarmány alapanyagok és adalékanyagok szakmai és kereskedelmi képviselete

Keresés
Kapcsolat
kapcsolat

Kokcidiózis kontroll és szerviz

 
A kokcidiózis paraziták okozta fertőzések az iparszerű baromfitartás hajnalán még katasztrofális mértékű veszteséget okoztak az ágazat számára. Manapság már a számos hatásos készítmény kifejlesztésének köszönhetően ez a betegség jól kontrollálható.

Ugyanakkor elővigyázatosnak kell lennünk, mivel a kokcidiózist okozó Eimeria-törzsek ma is jelen vannak a legtöbb baromfiállományban és bizonyítottan nagyon könnyen alkalmazkodnak környezetükhöz, és végső soron a széles körben alkalmazott szerekkel szemben könnyen rezisztenssé is válhatnak.

Az elmúlt néhány évben új vegyületek nem kerültek a piacra! Ezért fontos, hogy olyan kontroll programokat alkalmazzunk, melyek képesek megőrizni a jelenleg hozzáférhető kokcidiózis elleni készítmények hatékonyságát. Ez pedig megfelelő gazdálkodással, valamint a szintetikus szereket és ionoforokat kombináltan alkalmazó praktikus rotációs programok együttes alkalmazásával érhető csak el.

A Dakovit Kft. által kidolgozott és alkalmazott kokcidiózis szerviz szolgáltatás felöleli a klinikai és szubklinikai kokcidiózis teljeskörű diagnózisát, mely kiterjed az alábbiakra:
  • alom- és bélsárvizsgálat
  • oocysta-számlálás (OPG)
  • léziós pontszámok meghatározása
  • részletes tartástechnológiai elemzés
  • bélnyálkahártya mikroszkópos kaparékvizsgálata
A kapott eredményeket szaktanácsadói és állatorvosi csapatunk partnereinkkel közösen kiértékeli és a gazdaságos termelés érdekében megfelelő kontroll-programot javasol.


Kérje szaktanácsadóink segítségét a megadott elérhetőségeken vagy kérjük jelezze igényét az info@dakovit.hu címen.